Seura on perustettu 13.6.1982 Hämeenlinnassa, Aulangon Heikkilässä pidetyssä ensimmäisessä tapaamisessa, johon oli kutsuttu kaikki Olkinuora-nimiset. Kutsuttuja oli tuolloin n. 400 henkeä, joista kutsua noudatti yli 200 Olkinuoraa.

Pidetyssä kokouksessa päätettiin perustaa sukuseura, jonka tarkoituksena on ylläpitää yhteyttä sukuhaarojen välillä sekä tutustuttaa nykyisin hajallaan asuvia sukulaisia toisiinsa. Tärkeä tavoite on Olkinuoran suvun juurien ja historian selvittäminen.

Suku koostuu pääasiallisesti kahdesta sukuhaarasta, jotka ovat lähtöisin luovutetun Karjalan Antrean ja Kaukolan pitäjistä. Kolmas sukuhaara edellä mainittujen lisäksi on Sakkolan Riiskasta lähtöisin oleva Nuora-suku, jonka esi-isät ovat olleet Olkinuora-nimisiä.

Seuran asioista päättää joka toinen vuosi pidettävä sukukokous. Sukukokous valitsee sukutoimikunnan, jonka tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa seuran toiminnallinen kaksivuotiskausi.

Sukuvaakunan on suunnitellut heraldikko Kaj Kajander, ja se hyväksyttiin vuoden 1988 Tampereen sukukokouksessa.

Puheenjohtaja Jussi Olkinuora, varapuheenjohtaja Risto Olkinuora ja sihteeri Lotta Olkinuora. Heihin voit ottaa yhteyttä palautelomakkeella.